Premi Barbara H Weil

PREMI BARBARA H. WEIL
Per a dones artistes de les Illes Balears

Studio Weil va ser creat originalment per albergar el treball de Barbara Weil i ara, arran de la seva mort i seguint els seus darrers desitjos, es convertirà en un centre on altres artistes puguin compartir el seu llegat. Per això es va crear la iniciativa Weil Art Exchange, una organització sense ànim de lucre que, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Barbara Weil, té la missió de legitimar i donar a conèixer artistes femenines de les Illes Balears. Per això el 2022 es convoca la segona edició del Premi Barbara H. Weil.

L’objectiu del Premi Barbara H. Weil per a dones artistes de les Illes Balears és donar visibilitat a artistes femenines emergents, reivindicant les noves propostes de dones creadores en contacte amb les Balears, per tal de divulgar, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears.

PREMI BARBARA H. WEIL 2022

Com participar-hi?

1. Obert a dones artistes de més de 18 anys que resideixin o estiguin vinculades a les Illes Balears.

2. Per participar cal enviar un únic document PDF de no més de 15MB a info@weilartexchange.org que inclogui el següent:

CV i informació de l’artista amb dades de contacte.
Dossier d’obra de no més de tres anys d’antiguitat que inclogui fotos i informació rellevant.

3. No s’acceptaran projectes que no s’enviïn a aquest compte de correu electrònic.

4. La data límit per a la presentació de la documentació és el 31 de maig del 2022.

5. La decisió del jurat es farà pública 10 de juliol del 2022.

6. Les 12 finalistes del Premi Barbara H. Weil de 2021 no es podran presentar a l’edició de 2022.

Selecció i premi
El jurat triarà dotze artistes que instal·laran una de les seves obres a l’Studio Weil. El criteri de selecció es basarà en l’expedient general de l’artista i no en una obra concreta, per la qual cosa les artistes seleccionades podran triar lliurement l’obra que s’exposarà a Studio Weil a l’estiu del 2022. Entre les dotze seleccionades, la guanyadora rebrà una invitació per a una residència de deu dies a Nova York, que inclourà despeses de viatge, allotjament i dieta diària. Allà tindrà l’oportunitat de reunir-se amb diversos galeristes, mostrar-los la seva obra i visitar els estudis de reconeguts artistes de renom que resideixen a la ciutat. L´objectiu d´aquest premi és que l´artista guanyadora conegui la cultura artística de Nova York, un dels centres mundials d´art contemporani, i establir una relació amb la comunitat artística de la ciutat, fet que està d´acord amb la missió de la WAE de promoure l’intercanvi cultural internacional.

Condicions
La data límit per rebre projectes és el 31 de maig del 2022. La decisió es publicarà 10 de juliol. A partir de la data esmentada, les artistes tindran deu dies naturals per comunicar quina serà l’obra que cadascuna exposarà a Studio Weil. L’exposició serà muntada entre el 26 i el 28 de juliol 2022. La inauguració de la mostra serà el 22 de juliol obert fins al 31 d’octubre 2022.

La guanyadora s’anunciarà el 29 de juliol del 2022. Aquest any, a més de l’exposició col·lectiva principal, les artistes seleccionades tindran l’oportunitat de presentar altres obres a l’espai del segon pis, també a Studio Weil. Aquesta exposició girarà setmanalment i presentarà tres artistes alhora, fet que permetrà al públic aprofundir en l’obra de cada artista a través d’una conferència a càrrec d’una personalitat convidada del món de l’art.

Les artistes participants a l’exposició rebran 200€ d’honoraris. Les obres que s’exposen a l’espai podran estar a la venda durant l’exposició. Studio Weil no actua com a galeria d’art. Per això, en cas de venda, la gestió i el benefici anirà íntegrament a càrrec de l’artista i/o la galeria representant.

A l’enviar les propostes, les artistes accepten les condicions de la convocatòria.

 

 

 

Jurat 2022
El jurat internacional està format per:

Anastasia Aukeman
Historiadora de l’art, comissària i professora de la Parsons School of Design de Nova York. Autora de la Universitat de Califòrnia. Doctora del Graduate Center, City University Nova York.

María Baró
Galerista internacional, especialitzada en art contemporani. Baró Gallery recentment ha obert una nova seu a Palma.

Hugo Bastidas
Artista. Pintor nascut a, Equador. B.F.A. de la Universitat de Rutgers a Newark, NJ i M.F.A. de l’Hunter College de Nova York.

Enrique Juncosa
Comissari d’art i exdirector adjunt del Museu Reina Sofía i exdirector del Museu Irlandès d’Art Modern.

Rachel Libeskind
Artista. Graduada amb honors a Estudis Visuals de la Universitat de Harvard.

Gracie Mansion
Comissària i galerista. Membre de la Junta Directiva de la Fundació Emily Harvey a Nova York i Venècia, Itàlia i de la Fundació Feature Hudson a Nova York.

Elena Ruiz
Comissària, crítica d’art i actual directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE).

Amparo Sard
Artista. Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Màster of Art in Media Studies per la New School University de Nova York.

WEIL ART EXCHANGE/ASOCIACIÓN CULTURAL BARBARA WEIL
www.weilartexchange.org
El Weil Art Exchange (WAE) és una organització sense ànim de lucre que té com a missió crear un intercanvi cultural internacional entre artistes. Un dels objectius és legitimar i donar a conèixer les artistes de les Illes Balears. I, segons el desig de Barbara Weil, fer servir l’espai de la galeria Studio Weil per exposar l’obra d’altres artistes.
Per això, el 2021, WAE i l’Associació Cultural Barbara Weil van convocar el primer Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears. L’objectiu era donar visibilitat a artistes femenines emergents sol·licitant propostes de dones creadores en contacte amb les illes per tal de difondre, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears.